Aktuellt

Byalaget Sofia är en

politiskt, religiöst och

etnisk oberoende

allmän förening för

boende i

Norra Sofielund.

Dess syfte är att,

baserad på boende-

synpunkter, verka

för god boendemiljö

i området med avseende

på yttre miljö, kultur,

fritid, service mm.

 

Detta är på gång!

 

Nu är det nytt år och vi planerar för ännu ett fantastiskt år i vårt kära Sofielund. Kalendariumet är uppdaterat för 2017 och vi hoppas vi ses i kvarteret.

 

Näst begivenhet är BJUD DIN GRANNE PÅ ETT GLAS! Den 17/6, kl 17 helgen före midsommar, ses vi på din gata med din granne för lite samkväm. Varför inte ta ut en stol och sätt dig så ses vi kanske?

Festen fortsätter sen kl 18 och framåt på Stora lekan. Kom dit med mat så grillar vi och glöm inte att ta med ett extra glas!

 

 

Det har kommit till Byalagets kännedom att stadsbyggnadskontoret/Malmö stad utreder möjligheten att bygga 4 st 5 våningshus på parkeringen längs Nobelvägen enligt en planansökan från MKB. Del av planerna hittat du här. Och här. Även här. Slutligen här.

 

Handlingar och ytterligare info om ärendet kan fås av handläggare Julia Johansson på stadsbyggnadskontoret.

 

Den 2 juni kom det styrelsen till kännedom att ärendet vilar och MKBs förslag kommer först till hösten 2017 tas upp i Stadsbyggnadenämnden.

 

Vi planerar i år arbeta vidare med vår vision om trafik och grönska.

Om du är intresserad av att vara med i styrelsen tveka inte att höra av dig till oss, info@byalagetsofia.se.

 

Sydsvenskan skriver om Byalaget Sofia, se länken här!

 

Byalaget är medlem i Fastihetsägarna Sofielund. Föreningen har en hemsida som du finner http://www.fastighetsagaresofielund.se/. Arbetet i föreningen går mycket fort och vi hänvisar till deras hemsida för mer utförlig information. Arbetet fortgår där till viss del med vår vision om Grön Lekande Stadsdel. Föreningen håller årsmöte den 30/3, se deras hemsida. Inbjudan finner du här!

 

Byalagets arbete kring visionen som vi kallar "En grön lekande stadsdel" Den kan ni läsa här. Den gamla kan ni läsa här. Vi välkomnar förslag om hur vi kan förändra och utveckla arbetet. Malmös trafikstrategi finner du här. Mailadress hittar ni under rubriken Kontakt.

 

 

/Byalaget Sofia.

Andra länkar var man kan finna information om Sofielund är tex:

http://www.sofielund.org

 

 

Copyright © All Rights Reserved